Spinazietaart met blauwe kaas & gedroogde ham
Aan de slag
Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de bakplaat in en leg de deegplakjes erop. Druk de naden goed dicht.Vouw de randen twee keer terug zodat er een opstaand randje ontstaat.
Laat de spinazie ontdooien en uit laten lekken. Druk met een lepel zoveel mogelijk vocht eruit. Verdeel de spinazie over de deegbodem. Leg de ham op de spinazie en verkruimel de kaas erboven. Klop de eieren los met room. Breng op smaak met peper en zout en schenk over de taart.
Schuif de bakplaat net onder het midden van de oven en bak de taart in 25-30 min. goudbruin en gaar. Serveer warm of op kamertemperatuur.
Spinazietaart met blauwe kaas & gedroogde ham
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de bakplaat in en leg de deegplakjes erop. Druk de naden goed dicht.Vouw de randen twee keer terug zodat er een opstaand randje ontstaat.
Laat de spinazie ontdooien en uit laten lekken. Druk met een lepel zoveel mogelijk vocht eruit. Verdeel de spinazie over de deegbodem. Leg de ham op de spinazie en verkruimel de kaas erboven. Klop de eieren los met room. Breng op smaak met peper en zout en schenk over de taart.
Schuif de bakplaat net onder het midden van de oven en bak de taart in 25-30 min. goudbruin en gaar. Serveer warm of op kamertemperatuur.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
225 g deeg voor hartige taart
900 g diepvries bladspinazie
100 g rauwe ham
100 g blauwaderkaas
3 middelgrote eieren
100 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
bakplaat (30 x 35 cm), ingevet