Filippijnse runderstoofpot
Aan de slag
In braadpan olie verhitten en vlees (in gedeelten) op hoog vuur in 5 min. bruinbakken. Op bord leggen. In bakvet ui en knoflook met chilipoeder 3 min. fruiten. Vlees en vleesfond toevoegen en geheel pittig op smaak brengen met zout en peper. Vlees afgedekt in 2-3 uur zachtjes (op vlamverdeler) laten gaarsudderen. Intussen in droge koekenpan rijst goudbruin roosteren, blijven omscheppen. Rijst op bordje laten afkoelen. In keukenmachine of in vijzel geroosterde rijst en pinda's fijnmalen. Rijst en pinda's door stoofvocht roeren. Sperziebonen en aubergine door stoofvlees scheppen en in 30 min. zachtjes gaarstoven. Scheutje water toevoegen als saus te dik wordt. Op smaak brengen met vissaus en sojasaus. Eventueel bestrooien met koriander en/of bosui. Lekker met rijst.
Filippijnse runderstoofpot
hoofdgerecht
null personen
430 kcal
210 min. bereiden
Aan de slag
In braadpan olie verhitten en vlees (in gedeelten) op hoog vuur in 5 min. bruinbakken. Op bord leggen. In bakvet ui en knoflook met chilipoeder 3 min. fruiten. Vlees en vleesfond toevoegen en geheel pittig op smaak brengen met zout en peper. Vlees afgedekt in 2-3 uur zachtjes (op vlamverdeler) laten gaarsudderen. Intussen in droge koekenpan rijst goudbruin roosteren, blijven omscheppen. Rijst op bordje laten afkoelen. In keukenmachine of in vijzel geroosterde rijst en pinda's fijnmalen. Rijst en pinda's door stoofvocht roeren. Sperziebonen en aubergine door stoofvlees scheppen en in 30 min. zachtjes gaarstoven. Scheutje water toevoegen als saus te dik wordt. Op smaak brengen met vissaus en sojasaus. Eventueel bestrooien met koriander en/of bosui. Lekker met rijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 eetlepels olie
500 g doorregen runderlappen
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel chilipoeder
1 pot vleesfond
25 g witte rijst
40 g pinda's
250 g sperziebonen
1 grote aubergine
3 eetlepels Thaise vissaus
2 eetlepels sojasaus
Dit heb je nodig
keukenmachine
vijzel