Met geitenkaas gegratineerde witlof
Hollandse witlofschotel met sesamzaadjes voor een oosterse knipoog.
Aan de slag
Verwarm de ovengrill voor. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Kook de witlof in ruim kokend water met wat zout in 5 min. beetgaar. Laat uitlekken in een vergiet.
Vet een lage ovenschaal in. Leg de stukken witlof met de bolle kant naar boven naast elkaar in de ingevette schaal.
Snijd de bacon in reepjes en rasp de geitenkaas. Verdeel de bacon en de geitenkaas erover en bestrooi het gerecht met sesamzaad. Schuif de schaal onder de hete grill en laat de kaas in ca. 5 min. smelten en goudbruin kleuren.
Witlof
Instructievideo - 04:09 min.
Met geitenkaas gegratineerde witlof
Hollandse witlofschotel met sesamzaadjes voor een oosterse knipoog.
bijgerecht
null personen
175 kcal
15 min. bereiden
5 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de ovengrill voor. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Kook de witlof in ruim kokend water met wat zout in 5 min. beetgaar. Laat uitlekken in een vergiet.
Vet een lage ovenschaal in. Leg de stukken witlof met de bolle kant naar boven naast elkaar in de ingevette schaal.
Snijd de bacon in reepjes en rasp de geitenkaas. Verdeel de bacon en de geitenkaas erover en bestrooi het gerecht met sesamzaad. Schuif de schaal onder de hete grill en laat de kaas in ca. 5 min. smelten en goudbruin kleuren.
combinatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
6 stronken witlof
2 g boter om in te vetten
100 g bacon
75 g Hollandse geitenkaas
1 el sesamzaad
Dit heb je nodig
lage ovenschaal