Koude Spaanse soep
Koude Spaanse tomatensoep, lekker voor de lunch of als voorgerecht.
Aan de slag
Snijd de komkommer in grove stukken. Snijd ook de tomaten in stukken. Pureer de komkommer, de paprika en de tomaten met een blender of staafmixer. Voeg enkele blokjes ijs toe en vermaal deze grof.
Schenk langzaam het groentesap en de olie erbij terwijl de machine draait. Knip de sprietjes bieslook fijn. Breng de soep op smaak met azijn, de bieslook en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer direct, eventueel met nog wat extra ijsblokjes, want deze soep is ijskoud op z'n lekkerst.
Koude Spaanse soep
Koude Spaanse tomatensoep, lekker voor de lunch of als voorgerecht.
voorgerecht
null personen
120 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de komkommer in grove stukken. Snijd ook de tomaten in stukken. Pureer de komkommer, de paprika en de tomaten met een blender of staafmixer. Voeg enkele blokjes ijs toe en vermaal deze grof.
Schenk langzaam het groentesap en de olie erbij terwijl de machine draait. Knip de sprietjes bieslook fijn. Breng de soep op smaak met azijn, de bieslook en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer direct, eventueel met nog wat extra ijsblokjes, want deze soep is ijskoud op z'n lekkerst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 komkommer
2 tomaten
2 gegrilde rode paprika's in pot
4 ijsblokjes
500 ml tomaat-groentesap
25 g verse bieslook
2 el olijfolie extra vierge
1 el wijnazijn
Dit heb je nodig
blender of staafmixer