Stoofschotel met pruimen onder een deegdakje
Aan de slag
Snijd het stukje bot uit de schouderkarbonades en snijd het vlees in grote dobbelstenen. Wrijf de blokjes in met zout en peper. Verhit in een grote koekenpan de olie en bak de stukjes karbonade tot ze bruin beginnen te kleuren. Snijd ondertussen de pruimen in stukjes. Verwarm de oven voor op 175 °C. Schep de tijm en de pruimen door het vlees en bak op hoog vuur nog 3 minuten mee, breng op smaak met zout en peper. Rol het bladerdeeg uit tot een egale plak die net iets groter is dan de ovenschaal. Schep het vleesmengsel in de ingevette ovenschaal en leg de plak bladerdeeg losjes over de schaal. Druk hem bij de randjes goed aan. Plaats de schaal 45 minuten in de oven tot het bladerdeeg mooi bruin en opgebold is. Lekker met vers brood.
Stoofschotel met pruimen onder een deegdakje
hoofdgerecht
null personen
490 kcal
20 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Snijd het stukje bot uit de schouderkarbonades en snijd het vlees in grote dobbelstenen. Wrijf de blokjes in met zout en peper. Verhit in een grote koekenpan de olie en bak de stukjes karbonade tot ze bruin beginnen te kleuren. Snijd ondertussen de pruimen in stukjes. Verwarm de oven voor op 175 °C. Schep de tijm en de pruimen door het vlees en bak op hoog vuur nog 3 minuten mee, breng op smaak met zout en peper. Rol het bladerdeeg uit tot een egale plak die net iets groter is dan de ovenschaal. Schep het vleesmengsel in de ingevette ovenschaal en leg de plak bladerdeeg losjes over de schaal. Druk hem bij de randjes goed aan. Plaats de schaal 45 minuten in de oven tot het bladerdeeg mooi bruin en opgebold is. Lekker met vers brood.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kilo schouderkarbonades
3 eetlepels olie
4 pruimen
½ zakje verse tijm
4 plakjes bladerdeeg
Dit heb je nodig
grillpan
ovenschaal inhoud ca. 1 liter, ingevet