Ovenschotel met vis en aardappelpuree
Aan de slag
Laat de vis ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de prei en snijd in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei zachtjes 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de vis in stukjes en bestrooi met peper en zout. Meng de crème fraîche met de mosterd en voeg toe. Leg het vismengsel op de bodem van de ovenschotel en verdeel het preimengsel erover. Dek af met de aardappelpuree. Bestrooi de puree met de kaas en bak de schotel ca. 25 min. in de oven.
Ovenschotel met vis en aardappelpuree
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Laat de vis ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de prei en snijd in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei zachtjes 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de vis in stukjes en bestrooi met peper en zout. Meng de crème fraîche met de mosterd en voeg toe. Leg het vismengsel op de bodem van de ovenschotel en verdeel het preimengsel erover. Dek af met de aardappelpuree. Bestrooi de puree met de kaas en bak de schotel ca. 25 min. in de oven.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
400 g diepvries koolvisfilets
750 g verse preien
2 el zonnebloemolie
125 ml crème fraîche
2 el Franse mosterd
900 g verse aardappelpuree
175 g geraspte jonge kaas mild 30+
Dit heb je nodig
ovenschaal (ca. 2 liter)