Heldere bouillon met garnalen, gember en citroengras
Aan de slag
Snijd de stengel citroengras in de lengte doormidden. Breng de fond met een gelijke hoeveelheid water, het citroengras, de gember en de vissaus aan de kook en laat het met de deksel op de pan 10 minuten zachtjes doorkoken. Snijd de peultjes in een ruitvorm. Kook het wit van de bosui en de peultjes 2-3 minuten mee met de bouillon en verwarm de laatste minuut de garnalen mee. Breng de soep eventueel extra op smaak met vissaus. Verwijder voor het serveren het citroengras en de gember uit de bouillon en strooi de rode peper erover en het groen van de bosui.
Heldere bouillon met garnalen, gember en citroengras
voorgerecht
null personen
90 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de stengel citroengras in de lengte doormidden. Breng de fond met een gelijke hoeveelheid water, het citroengras, de gember en de vissaus aan de kook en laat het met de deksel op de pan 10 minuten zachtjes doorkoken. Snijd de peultjes in een ruitvorm. Kook het wit van de bosui en de peultjes 2-3 minuten mee met de bouillon en verwarm de laatste minuut de garnalen mee. Breng de soep eventueel extra op smaak met vissaus. Verwijder voor het serveren het citroengras en de gember uit de bouillon en strooi de rode peper erover en het groen van de bosui.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 stengel citroengras
1 pot gevogeltefond
2 cm verse gemberwortel
2 eetlepels vissaus
50 g peultjes
2 bosuitjes
100 g Hollandse garnalen
100 g cocktailgarnalen
1 rode peper