Vleesspiesjes met rijstsalade
Aan de slag
Hamlapjes in 20 lange dunne plakjes snijden (2 x 10 cm). Ketjap, 1/2 el azijn en 1 el olie mengen, vlees toevoegen, omscheppen en 5 min. laten trekken. Plakjes vlees in de lengte aan satéstokjes rijgen. Ondertussen rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Afgieten en met koud water afspoelen. Paprika's schoonmaken en in reepjes snijden. Rijst mengen met ananas, paprika, rest azijn, 2 el olie, 8 el chilisaus en naar smaak ananassap, zout en peper. In hete grillpan of op barbecue vleesspiesjes om en om bruin en gaar roosteren (ca. 4 min.). Sla door rijstsalade scheppen. Vleesspiesjes met rijstsalade over 4 borden verdelen. Chilisaus er apart bij geven.
Vleesspiesjes met rijstsalade
hoofdgerecht
null personen
607 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Hamlapjes in 20 lange dunne plakjes snijden (2 x 10 cm). Ketjap, 1/2 el azijn en 1 el olie mengen, vlees toevoegen, omscheppen en 5 min. laten trekken. Plakjes vlees in de lengte aan satéstokjes rijgen. Ondertussen rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Afgieten en met koud water afspoelen. Paprika's schoonmaken en in reepjes snijden. Rijst mengen met ananas, paprika, rest azijn, 2 el olie, 8 el chilisaus en naar smaak ananassap, zout en peper. In hete grillpan of op barbecue vleesspiesjes om en om bruin en gaar roosteren (ca. 4 min.). Sla door rijstsalade scheppen. Vleesspiesjes met rijstsalade over 4 borden verdelen. Chilisaus er apart bij geven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g hamlappen
2 eetlepels ketjap manis
4 eetlepels azijn
3 eetlepels olie
300 g witte rijst
2 grote paprika's
1 blikje ananasstukjes
1 flesje chilisaus
1 zak sla met tuinkruiden
Dit heb je nodig
satéstokjes
grillpan
barbecue