Halloween-pompoensoep
Oh, oh! Deze soep is zo spooky dat je die wel moet eten op Halloween. Met het effect van tomatensap als bloed in de soep en de broodspookjes laat je iedereen schrikken.
Aan de slag
Snijd de pompoen in kwarten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd in gelijke stukken van 2 cm. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de knoflook grof en snijd de gember fijn.
Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de ui en gember 3 min. Voeg de knoflook en pompoen toe en bak 5 min. mee.
Roer de ras el hanout erdoor. Voeg de bouillonblokjes en 600 ml water (per 4 personen) toe en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 20 min. op laag vuur koken met het deksel op de pan. Pureer de soep glad met een staafmixer.
Rooster ondertussen het brood in 2-3 min. goudbruin in een broodrooster. Snijd het brood in een figuurtje zoals een spook of een doodshoofd. Roer de tomatenpuree los met de rest van het water.
Schep de soep in de kommen. Schenk het tomatensap in de soep zonder te roeren voor een bloederig effect. Serveer het geroosterde brood bij de soep.
Pompoen schillen en snijden
Instructievideo - 01:05 min.
Halloween-pompoensoep
Oh, oh! Deze soep is zo spooky dat je die wel moet eten op Halloween. Met het effect van tomatensap als bloed in de soep en de broodspookjes laat je iedereen schrikken.
hoofdgerecht
null personen
250 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de pompoen in kwarten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd in gelijke stukken van 2 cm. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de knoflook grof en snijd de gember fijn.
Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de ui en gember 3 min. Voeg de knoflook en pompoen toe en bak 5 min. mee.
Roer de ras el hanout erdoor. Voeg de bouillonblokjes en 600 ml water (per 4 personen) toe en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 20 min. op laag vuur koken met het deksel op de pan. Pureer de soep glad met een staafmixer.
Rooster ondertussen het brood in 2-3 min. goudbruin in een broodrooster. Snijd het brood in een figuurtje zoals een spook of een doodshoofd. Roer de tomatenpuree los met de rest van het water.
Schep de soep in de kommen. Schenk het tomatensap in de soep zonder te roeren voor een bloederig effect. Serveer het geroosterde brood bij de soep.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 pompoen
2 uien
3 tenen knoflook
20 g verse gember
3 el traditionele olijfolie
1 el ras el hanout
2 groentebouillonblokjes
645 ml water
4 sneetjes wit casinobrood
2 el tomaten-groentepuree in tube
Dit heb je nodig
staafmixer