Warme banaan met chocolade
Een toetje waarmee je punten scoort. (En het mooie: je hebt het vast allemaal al in huis.)
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bananen eerst in de breedte en dan in de lengte doormidden. Vouw grote vellen aluminiumfolie dubbel, leg in het midden van elk vel 2 stukken banaan en strooi er 1 el hagelslag en kaneel over.
Vouw de foliepakketjes goed dicht en zet ze 15-20 min. in de hete oven. Klop de slagroom stijf met de suiker. Neem de pakketjes uit de oven, maak ze open en schep de banaan voorzichtig in schaaltjes.
Verdeel de achtergebleven chocolade en het eventuele kookvocht erover. Serveer met de slagroom en bestrooi met wat extra kaneel.
Warme banaan met chocolade
Een toetje waarmee je punten scoort. (En het mooie: je hebt het vast allemaal al in huis.)
nagerecht
null personen
235 kcal
10 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bananen eerst in de breedte en dan in de lengte doormidden. Vouw grote vellen aluminiumfolie dubbel, leg in het midden van elk vel 2 stukken banaan en strooi er 1 el hagelslag en kaneel over.
Vouw de foliepakketjes goed dicht en zet ze 15-20 min. in de hete oven. Klop de slagroom stijf met de suiker. Neem de pakketjes uit de oven, maak ze open en schep de banaan voorzichtig in schaaltjes.
Verdeel de achtergebleven chocolade en het eventuele kookvocht erover. Serveer met de slagroom en bestrooi met wat extra kaneel.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 bananen
4 el hagelslag puur
1 mespunt kaneelpoeder
125 ml verse slagroom
1 el kristalsuiker
Dit heb je nodig
aluminiumfolie