Kikkererwtenschotel met paddenstoelen
Aan de slag
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de paddenstoelen grof. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn. Pel de knoflook en snijd fijn.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de paprika 3 min. Voeg de knoflook, prei en paddenstoelen en fijngesneden kruiden toe en bak nog 3 min. mee. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en spoel schoon. Voeg samen met de soep toe aan de groenten en breng aan de kook. Laat 5 min. koken. Voeg eventueel wat water toe als de schotel te droog is.
Snijd de peterselie fijn en roer de helft door de kikkererwtenschotel. Breng op smaak met de mosterd, peper en zout. Verdeel de schotel over 4 diepe borden en bestrooi met de rest van de peterselie.
Kikkererwtenschotel met paddenstoelen
hoofdgerecht
null personen
378 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de paddenstoelen grof. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn. Pel de knoflook en snijd fijn.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de paprika 3 min. Voeg de knoflook, prei en paddenstoelen en fijngesneden kruiden toe en bak nog 3 min. mee. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en spoel schoon. Voeg samen met de soep toe aan de groenten en breng aan de kook. Laat 5 min. koken. Voeg eventueel wat water toe als de schotel te droog is.
Snijd de peterselie fijn en roer de helft door de kikkererwtenschotel. Breng op smaak met de mosterd, peper en zout. Verdeel de schotel over 4 diepe borden en bestrooi met de rest van de peterselie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 rode paprika
200 g paddenstoelen voor pasta
3 tenen knoflook
3 el milde olijfolie
400 g koelverse gesneden prei
800 g kikkererwten in blik
300 ml champignonsoep
7½ g verse peterselie
2 tl mosterd