Hete kip met komkommersalade
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Schaaf de komkommer in plakjes of lange linten. Marineer de komkommer in de wijnazijn en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
Snijd de kipfilet in reepjes. Breng de kip op smaak met (versgemalen) peper en zout. Verhit de olie in een braadpan en bak de kipreepjes goudbruin. Voeg de ketjap, ketchup en het water toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de kip 15 min.
Roer de pindakaas erdoor, tot een dikke saus ontstaat. Breng de kip pittig op smaak met de sambal en voeg het zout toe. Laat de kip nog 5 min. zachtjes stoven. Serveer de hete kip met de rijst en de komkommersalade.
Hete kip met komkommersalade
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Schaaf de komkommer in plakjes of lange linten. Marineer de komkommer in de wijnazijn en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
Snijd de kipfilet in reepjes. Breng de kip op smaak met (versgemalen) peper en zout. Verhit de olie in een braadpan en bak de kipreepjes goudbruin. Voeg de ketjap, ketchup en het water toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de kip 15 min.
Roer de pindakaas erdoor, tot een dikke saus ontstaat. Breng de kip pittig op smaak met de sambal en voeg het zout toe. Laat de kip nog 5 min. zachtjes stoven. Serveer de hete kip met de rijst en de komkommersalade.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g witte rijst
2 komkommers
2 el witte wijnazijn
500 g kipfilet
2 el traditionele olijfolie
100 ml ketjap manis
50 ml ketchup
200 ml kraanwater
3½ el pindakaas
2 el sambal oelek
1 mespunt zout