Couscoussalade met abrikozen en witte kaas
De smaken van 1001 nacht: couscous met abrikozen, kaneel, amandelen en groene kruiden.
Aan de slag
Boen de sinaasappel schoon. Rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Snijd de gewelde abrikozen in kleine stukjes. Doe de abrikozen, helft van de rasp, kaneel, couscous en een mespunt zout in een schaal. Kook het water. Voeg al roerend het sap, het kokend water en de olie toe aan de couscous. Laat 10 min. staan.
Rooster de amandelen in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat afkoelen.
Snijd de bosui in dunne ringen en de koriander fijn. Roer de couscous rul met een vork en schep er de bosui, koriander, kaas en amandelen door. Breng de salade op smaak met peper en zout en serveer met de rest van de koriander.
Snijden
Instructievideo - 02:22 min.
Couscoussalade met abrikozen en witte kaas
De smaken van 1001 nacht: couscous met abrikozen, kaneel, amandelen en groene kruiden.
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Boen de sinaasappel schoon. Rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Snijd de gewelde abrikozen in kleine stukjes. Doe de abrikozen, helft van de rasp, kaneel, couscous en een mespunt zout in een schaal. Kook het water. Voeg al roerend het sap, het kokend water en de olie toe aan de couscous. Laat 10 min. staan.
Rooster de amandelen in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat afkoelen.
Snijd de bosui in dunne ringen en de koriander fijn. Roer de couscous rul met een vork en schep er de bosui, koriander, kaas en amandelen door. Breng de salade op smaak met peper en zout en serveer met de rest van de koriander.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 medium handsinaasappel
125 g gedroogde gewelde abrikozen
1 tl gemalen kaneel
250 g couscous
1 mespunt zout
250 ml kraanwater
3 el traditionele olijfolie
40 g garneeramandelen
2 bosuien
8 g verse koriander
100 g witte kaas