Meloencocktail met basilicum en serranoham
Aan de slag
Halveer de meloen en schep met een lepel de zaadjes eruit. Snijd de helften in dunne plakken en verwijder de schil. Doe de meloen met de olie en de blaadjes basilicum in een schaal en laat de smaken minimaal 15 minuten intrekken. Snijd de plakken ham in de lengte doormidden. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de ham hierin (zonder olie) droog. Laat de ham op een stuk keukenpapier uitlekken. Verdeel de stukken meloen met aanhangende olie over vier hoge glazen en steek in elk glas een stukje krokante serranoham.
Meloencocktail met basilicum en serranoham
voorgerecht
null personen
120 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Halveer de meloen en schep met een lepel de zaadjes eruit. Snijd de helften in dunne plakken en verwijder de schil. Doe de meloen met de olie en de blaadjes basilicum in een schaal en laat de smaken minimaal 15 minuten intrekken. Snijd de plakken ham in de lengte doormidden. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de ham hierin (zonder olie) droog. Laat de ham op een stuk keukenpapier uitlekken. Verdeel de stukken meloen met aanhangende olie over vier hoge glazen en steek in elk glas een stukje krokante serranoham.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 galiameloen
2 eetlepels olijfolie met basilicum
2 takjes verse basilicum
2 plakken serranoham