Rijkgevulde salade niçoise
Aan de slag
Kook de eieren in 7 min. hard, spoel ze af onder koud stromend water en pel ze. Snijd de ui in fijne ringen en de radijsjes, bleekselderij en paprika in kleine stukjes. Snijd de tomaat in 12 parten die je apart bewaard. Snijd de basilicum fijn. Meng de sla met het basilicum en pers de knoflook erboven.
Verdeel het sla-knoflookmengsel over een schaal of over borden. Meng de ui, radijsjes, bleekselderij en paprika en leg dit op het slamengsel. Maak de tonijn los met een vork en verdeel die samen met wat olie uit het blik over de groenten.
Snijd de hardgekookte eieren in vieren. Leg de parten ei en tomaat langs de rand van het bord en verdeel de olijven over de groenten en tonijn. Besprenkel als laatste de salade met de olijfolie en de azijn. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Rijkgevulde salade niçoise
voorgerecht
null personen
300 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren in 7 min. hard, spoel ze af onder koud stromend water en pel ze. Snijd de ui in fijne ringen en de radijsjes, bleekselderij en paprika in kleine stukjes. Snijd de tomaat in 12 parten die je apart bewaard. Snijd de basilicum fijn. Meng de sla met het basilicum en pers de knoflook erboven.
Verdeel het sla-knoflookmengsel over een schaal of over borden. Meng de ui, radijsjes, bleekselderij en paprika en leg dit op het slamengsel. Maak de tonijn los met een vork en verdeel die samen met wat olie uit het blik over de groenten.
Snijd de hardgekookte eieren in vieren. Leg de parten ei en tomaat langs de rand van het bord en verdeel de olijven over de groenten en tonijn. Besprenkel als laatste de salade met de olijfolie en de azijn. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
serveertip:
variatietip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote eieren
1 ui
100 g radijsjes
2 stengels bleekselderij
1 rode paprika
4 tomaten
15 g verse basilicum
50 g gemengde sla
1 teen knoflook
185 g tonijnstukken in olie
100 g olijfolie extra vierge
3 el olijfolie extra vierge
1 el wijnazijn