Hartige taart met gerookte kip en courgette
Altijd handig voor door de week, zo’n gerecht dat je binnen 20 minuten in de oven schuift.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven.
Snijd de courgette in plakjes en bestrooi met zout. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd in grove stukken. Meng de eieren en roomkaas met de mixer tot een klontvrij beslag. Voeg de bieslook toe en breng op smaak met versgemalen peper.
Verdeel de plakjes taartdeeg over de boden van de vorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem en verdeel het paneermeel erover.
Dep de courgetteplakjes droog met keukenpapier. Verdeel de helft van de kipreepjes over de bodem, dan de helft van de courgetteplakjes en alle artisjok. Dan weer kipreepjes en courgetteplakjes. Verdeel het ei-roomkaasmengsel er over en bestrooi het met geraspte kaas. Bak de taart in het midden van de oven in 40-45 min. gaar.
Artisjok bereiden
Instructievideo - 01:41 min.
Hartige taart met gerookte kip en courgette
Altijd handig voor door de week, zo’n gerecht dat je binnen 20 minuten in de oven schuift.
hoofdgerecht
null personen
655 kcal
20 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven.
Snijd de courgette in plakjes en bestrooi met zout. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd in grove stukken. Meng de eieren en roomkaas met de mixer tot een klontvrij beslag. Voeg de bieslook toe en breng op smaak met versgemalen peper.
Verdeel de plakjes taartdeeg over de boden van de vorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem en verdeel het paneermeel erover.
Dep de courgetteplakjes droog met keukenpapier. Verdeel de helft van de kipreepjes over de bodem, dan de helft van de courgetteplakjes en alle artisjok. Dan weer kipreepjes en courgetteplakjes. Verdeel het ei-roomkaasmengsel er over en bestrooi het met geraspte kaas. Bak de taart in het midden van de oven in 40-45 min. gaar.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 courgette
400 g artisjokharten in blik
4 middelgrote eieren
175 g roomkaas knoflook & fijne kruiden
1 el gedroogde bieslook
7 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
4 el paneermeel
230 g gerookte kipfiletreepjes
75 g geraspte kaas
300 g rauwkost pittig
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 26 cm)