Wittebonenschotel met worst en spekjes
Aan de slag
Knoflook pellen en fijnsnijden. Witte bonen in vergiet afspoelen en laten uitlekken. Worst in dunne schuine plakjes snijden. Brood afbakken volgens aanwijzingen op verpakking. Olie in hapjespan verhitten en hierin knoflook 2 min. bakken. Spekblokjes toevoegen en ca. 3 min. meebakken. Prei toevoegen en ca. 2 min. meebakken. Bonen, tomatenblokjes, worst en Provençaalse kruiden toevoegen en gerecht op laag vuur ca. 5 min. laten stoven. Naar smaak peper toevoegen. Bonenschotel over 4 borden verdelen. In plakjes gesneden brood erbij geven.
Wittebonenschotel met worst en spekjes
hoofdgerecht
null personen
615 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Knoflook pellen en fijnsnijden. Witte bonen in vergiet afspoelen en laten uitlekken. Worst in dunne schuine plakjes snijden. Brood afbakken volgens aanwijzingen op verpakking. Olie in hapjespan verhitten en hierin knoflook 2 min. bakken. Spekblokjes toevoegen en ca. 3 min. meebakken. Prei toevoegen en ca. 2 min. meebakken. Bonen, tomatenblokjes, worst en Provençaalse kruiden toevoegen en gerecht op laag vuur ca. 5 min. laten stoven. Naar smaak peper toevoegen. Bonenschotel over 4 borden verdelen. In plakjes gesneden brood erbij geven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
2 potten witte bonen
1 Groninger
1 Frans stokbrood
2 eetlepels olijfolie
½ duopak gerookte spekblokjes
1 zak gesneden prei
1 blik tomatenblokjes
2 theelepels Provençaalse
Dit heb je nodig
hapjespan