Bourgondische lamsrack met rode aardappelen en gedroogd fruit
Aan de slag
Kook de aardappelen 15 minuten en snijd ze in plakken. Bestrijk die dun met 2 eetlepels olie en gril ze aan beide zijden bruin gestreept. Verwarm de oven voor op 160 °C. Verwarm de rest van de olie in de koekenpan, bestrooi de lamsracks met zout en (versgemalen) peper. Braad het vlees kort aan en plaats ze in de ovenschaal. Leg de knoflook (met schil en al), de boter, de rozemarijn, de tijm, de aardappeltjes en het gewelde fruit bij de lamsracks in de oven. Schenk de bouillon erbij in de ovenschaal en braad het gerecht in 40 minuten gaar. Schep om de 10 minuten wat van het braadvocht over het vlees. Serveer de lamsracks met het fruit en de jus.
Bourgondische lamsrack met rode aardappelen en gedroogd fruit
hoofdgerecht
null personen
860 kcal
30 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Kook de aardappelen 15 minuten en snijd ze in plakken. Bestrijk die dun met 2 eetlepels olie en gril ze aan beide zijden bruin gestreept. Verwarm de oven voor op 160 °C. Verwarm de rest van de olie in de koekenpan, bestrooi de lamsracks met zout en (versgemalen) peper. Braad het vlees kort aan en plaats ze in de ovenschaal. Leg de knoflook (met schil en al), de boter, de rozemarijn, de tijm, de aardappeltjes en het gewelde fruit bij de lamsracks in de oven. Schenk de bouillon erbij in de ovenschaal en braad het gerecht in 40 minuten gaar. Schep om de 10 minuten wat van het braadvocht over het vlees. Serveer de lamsracks met het fruit en de jus.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg aardappels met rode schil
5 eetlepels olie
4 lamsracks
1 bol knoflook
100 g boter
2 takjes verse rozemarijn
½ zakje verse tijm
100 g gewelde pruimen
100 g gewelde abrikozen
300 ml runderbouillon
Dit heb je nodig
ovenschaal
grillpan