Goulash met rijst en broccoli
Lactosevrij, glutenvrij én hartstikke lekker!
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes van 2 x 2 cm.
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui, knoflook, paprika en paprikapoeder 5 min. op laag vuur.
Snijd ondertussen het vlees in blokjes van 2 cm. Voeg het vlees, karwijzaad, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. op hoog vuur. Snijd de tomaten in stukjes en voeg ze met de tomatenpuree en suiker toe aan de pan, bak 3 min. mee.
Schenk de fond erbij, draai het vuur laag en laat in 2 uur gaar stoven met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm. Voeg de aardappel toe aan het vlees en schep om. Laat in 45-60 min. gaar worden en de saus iets inkoken zonder deksel op de pan.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoli in roosjes. Breng een pan water aan de kook en kook de broccoli in 4 min. beetgaar.
Verdeel de rijst, goulash en broccoli over borden.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Goulash met rijst en broccoli
Lactosevrij, glutenvrij én hartstikke lekker!
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
30 min. bereiden
150 min. wachten
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes van 2 x 2 cm.
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui, knoflook, paprika en paprikapoeder 5 min. op laag vuur.
Snijd ondertussen het vlees in blokjes van 2 cm. Voeg het vlees, karwijzaad, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. op hoog vuur. Snijd de tomaten in stukjes en voeg ze met de tomatenpuree en suiker toe aan de pan, bak 3 min. mee.
Schenk de fond erbij, draai het vuur laag en laat in 2 uur gaar stoven met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm. Voeg de aardappel toe aan het vlees en schep om. Laat in 45-60 min. gaar worden en de saus iets inkoken zonder deksel op de pan.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoli in roosjes. Breng een pan water aan de kook en kook de broccoli in 4 min. beetgaar.
Verdeel de rijst, goulash en broccoli over borden.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
3 middelgrote uien
3 tenen knoflook
2 rode paprika's
2 groene paprika's
3 el traditionele olijfolie
1½ el milde paprikapoeder
700 g runder sukadelappen
1 tl karwijzaad
2 tomaten
1 el tomatenpuree in blik
1½ tl kristalsuiker
400 ml runderfond
200 g vastkokende aardappelen
450 g basmatirijst
500 g broccoli