Kruidnoten (pepernoten)
Op je verlanglijstje voor 5 december: zelfgemaakte kruidnoten. Die zijn het állerlekkerst.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Kneed de boter, suiker, speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en het zout door elkaar. Voeg lepel voor lepel de melk aan het beslag toe, zodat het een lekker soepel deeg wordt.
Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er 4 lange rolletjes van 1 cm dik van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukjes tot een balletje. Leg de balletjes op de met bakpapier beklede bakplaten en druk ze een beetje plat.
Bak de balletjes in de oven in ca. 15 min. gaar en lichtbruin. Wissel de bakplaten halverwege. Neem uit de oven en laat in 15 min. helemaal afkoelen.
Kruidnoten (pepernoten)
Op je verlanglijstje voor 5 december: zelfgemaakte kruidnoten. Die zijn het állerlekkerst.
null personen
250 kcal
25 min. bereiden
15 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Kneed de boter, suiker, speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en het zout door elkaar. Voeg lepel voor lepel de melk aan het beslag toe, zodat het een lekker soepel deeg wordt.
Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er 4 lange rolletjes van 1 cm dik van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukjes tot een balletje. Leg de balletjes op de met bakpapier beklede bakplaten en druk ze een beetje plat.
Bak de balletjes in de oven in ca. 15 min. gaar en lichtbruin. Wissel de bakplaten halverwege. Neem uit de oven en laat in 15 min. helemaal afkoelen.
achtergrondinfo:
bewaartip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
150 g ongezouten roomboter
125 g donkere basterdsuiker
2 el speculaaskruiden
250 g zelfrijzend bakmeel
½ tl zout
4 el halfvolle melk
Dit heb je nodig
bakplaten
bakpapier