Frans stoofpotje met kipsaucijzen
Aan de slag
Kook de aardappelen gaar in ca. 25 minuten. Leg de kip-saucijzen in een pan, schenk er zoveel water op dat ze net onder staan, breng ze aan de kook en kook ze op laag vuur 5 minuten. Haal ze uit de pan en bewaar het kookvocht. Dep ze droog. Bak de spekjes uit in eigen vet. Schep de kipsaucijzen erbij en bak ze voorzichtig rondom bruin. Voeg de uien toe en bak ze goudbruin. Voeg 250 ml kookvocht van de kipsaucijzen toe, roer de sperziebonen, de Provençaalse kruiden, de knoflook en de mosterd toe en breng het aan de kook. Laat het gerecht ca. 10 minuten zachtjes koken. Giet de aardappelen af, schenk de melk erbij en verwarm deze. Stamp de aardappelen tot puree en breng op smaak met zout en peper. Serveer het kipstoofpotje met de aardappelpuree.
Frans stoofpotje met kipsaucijzen
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de aardappelen gaar in ca. 25 minuten. Leg de kip-saucijzen in een pan, schenk er zoveel water op dat ze net onder staan, breng ze aan de kook en kook ze op laag vuur 5 minuten. Haal ze uit de pan en bewaar het kookvocht. Dep ze droog. Bak de spekjes uit in eigen vet. Schep de kipsaucijzen erbij en bak ze voorzichtig rondom bruin. Voeg de uien toe en bak ze goudbruin. Voeg 250 ml kookvocht van de kipsaucijzen toe, roer de sperziebonen, de Provençaalse kruiden, de knoflook en de mosterd toe en breng het aan de kook. Laat het gerecht ca. 10 minuten zachtjes koken. Giet de aardappelen af, schenk de melk erbij en verwarm deze. Stamp de aardappelen tot puree en breng op smaak met zout en peper. Serveer het kipstoofpotje met de aardappelpuree.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kilo aardappels
1 schaal kipsaucijzen
½ duopak magere spekreepjes
2 rode uien
1 pak sperziebonen
1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
1 teen knoflook
2 eetlepels mosterd
0 ca. 150 ml melk