Mosselen en mie in oestersaus
Aan de slag
Bereid de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar bij het afgieten 100 ml van het kookvocht.
Verhit intussen 2 eetlepels van de olie in een wok en roerbak hierin de champignons 5 minuten, laat vrijkomend vocht verdampen. Voeg de rest van de olie toe, schep de groente en de knoflook erbij en roerbak op hoog vuur 4 minuten. Schep de mosselen erdoor, voeg de oestersaus en het achtergehouden kookwater van de mienestjes toe en breng het al roerend aan de kook. Dek de wok af en stoof het gerecht 3-4 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de mie en de taugé door het mossel-groente-mengsel. Serveer in 4 diepe borden of kommen.
Mosselen en mie in oestersaus
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar bij het afgieten 100 ml van het kookvocht.
Verhit intussen 2 eetlepels van de olie in een wok en roerbak hierin de champignons 5 minuten, laat vrijkomend vocht verdampen. Voeg de rest van de olie toe, schep de groente en de knoflook erbij en roerbak op hoog vuur 4 minuten. Schep de mosselen erdoor, voeg de oestersaus en het achtergehouden kookwater van de mienestjes toe en breng het al roerend aan de kook. Dek de wok af en stoof het gerecht 3-4 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de mie en de taugé door het mossel-groente-mengsel. Serveer in 4 diepe borden of kommen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
350 g mienestjes
4 eetlepels zonnebloemolie
1 bak champignons
1 zak Oosterse
2 tenen knoflook
1 zak mosselen
75 ml oestersaus
1 schaaltje taugé
Dit heb je nodig
wok met deksel