Beschonken biscuits
Aan de slag
Ovenschaal met bakpapier bekleden. Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Eieren splitsen. In ruime kom eierdooiers met 100 g suiker en anijs heel dik en romig kloppen in ca. 10 minuten. In vetvrije kom eiwitten stijf kloppen. Eiwit luchtig door dooiermengsel spatelen. Bloem boven kom zeven en in 3 gedeelten door beslag spatelen. Kaneel toevoegen. Beslag in schaal schenken. Biscuit op rooster in 35 à 40 minuten goudbruin en gaar bakken. Voor de siroop: Citroen schoonboenen en de schil afraspen. In steelpan 1 1/2 dl water met 150 g suiker, honing, citroenschil en doorgebroken kaneelstokje aan kook brengen. Mengsel 5 minuten laten koken. Siroop in kom schenken en laten afkoelen. Wijn en rum door afgekoelde siroop roeren, citroenschil en kaneelstokje verwijderen. Biscuit uit vorm halen en op keukenpapier storten. 10 Minuten laten afkoelen en in vierkanten van ongeveer 5 x 5 cm snijden. Biscuits even door siroop halen en op bord laten uitlekken.
Beschonken biscuits
nagerecht
null personen
110 kcal
65 min. bereiden
Aan de slag
Ovenschaal met bakpapier bekleden. Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Eieren splitsen. In ruime kom eierdooiers met 100 g suiker en anijs heel dik en romig kloppen in ca. 10 minuten. In vetvrije kom eiwitten stijf kloppen. Eiwit luchtig door dooiermengsel spatelen. Bloem boven kom zeven en in 3 gedeelten door beslag spatelen. Kaneel toevoegen. Beslag in schaal schenken. Biscuit op rooster in 35 à 40 minuten goudbruin en gaar bakken. Voor de siroop: Citroen schoonboenen en de schil afraspen. In steelpan 1 1/2 dl water met 150 g suiker, honing, citroenschil en doorgebroken kaneelstokje aan kook brengen. Mengsel 5 minuten laten koken. Siroop in kom schenken en laten afkoelen. Wijn en rum door afgekoelde siroop roeren, citroenschil en kaneelstokje verwijderen. Biscuit uit vorm halen en op keukenpapier storten. 10 Minuten laten afkoelen en in vierkanten van ongeveer 5 x 5 cm snijden. Biscuits even door siroop halen en op bord laten uitlekken.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 verse eieren
250 g suiker
1 mespunt anijspoeder
100 g bloem
½ theelepel kaneel
0 boter om in te vetten
0 bloem om te bestuiven
1 citroen
4 eetlepels honing
1 kaneelstokje
100 ml witte wijn
50 ml rum
Dit heb je nodig
zeef
bakpapier
vierkante of rechthoekige ovenschaal, 22-24 cm