Romige vis met knapperig bladerdeeg
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verwijder de plastic velletjes van het bladerdeeg, snijd de plakjes tweemaal diagonaal doormidden zodat je 4 driehoekjes krijgt en bak de plakjes op de bakplaat in 8 minuten bruin. Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes. Breng een pan water met zout en de kurkuma (deze geeft de bloemkool een gele kleur) aan de kook en kook de roosjes in 6 minuten beetgaar. Schenk de slagroom in een pan en voeg de vis en wat peper en zout toe. Laat de vis in 7 minuten langzaam gaar stoven, met de deksel half op de pan. Verdeel de vis met een lepel in stukken. Voeg op het laatste moment de dille toe. Schep de rijst op de borden. Verdeel de vis met saus erover en leg de bladerdeegdriehoekjes en de bloemkool erbij.
Romige vis met knapperig bladerdeeg
hoofdgerecht
null personen
770 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verwijder de plastic velletjes van het bladerdeeg, snijd de plakjes tweemaal diagonaal doormidden zodat je 4 driehoekjes krijgt en bak de plakjes op de bakplaat in 8 minuten bruin. Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes. Breng een pan water met zout en de kurkuma (deze geeft de bloemkool een gele kleur) aan de kook en kook de roosjes in 6 minuten beetgaar. Schenk de slagroom in een pan en voeg de vis en wat peper en zout toe. Laat de vis in 7 minuten langzaam gaar stoven, met de deksel half op de pan. Verdeel de vis met een lepel in stukken. Voeg op het laatste moment de dille toe. Schep de rijst op de borden. Verdeel de vis met saus erover en leg de bladerdeegdriehoekjes en de bloemkool erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
275 g wilde en witte rijst
4 plakjes bladerdeeg
1 bloemkool
3 tl gemalen kurkuma (koenjit)
1 beker slagroom
400 g kabeljauwfilet
2 el dille