Vijfkruiden-karbonades
Aan de slag
In schaal hoisinsaus, vijfkruidenpoeder, sojasaus, sherry en suiker mengen. Karbonades inwrijven met marinade en erin leggen. Minimaal 2 uur laten marineren; af en toe keren.
Oven voorverwarmen op 175 °C. Karbonades op rooster in midden van oven leggen. Lekbak gevuld met laagje water eronder schuiven. Vlees in 30-40 min. gaar oosteren, ondertussen karbonades tweemaal keren en regelmatig bestrijken met marinade. Voor het serveren bestrooien met zout en peper.
Vijfkruiden-karbonades
hoofdgerecht
null personen
295 kcal
45 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
In schaal hoisinsaus, vijfkruidenpoeder, sojasaus, sherry en suiker mengen. Karbonades inwrijven met marinade en erin leggen. Minimaal 2 uur laten marineren; af en toe keren.
Oven voorverwarmen op 175 °C. Karbonades op rooster in midden van oven leggen. Lekbak gevuld met laagje water eronder schuiven. Vlees in 30-40 min. gaar oosteren, ondertussen karbonades tweemaal keren en regelmatig bestrijken met marinade. Voor het serveren bestrooien met zout en peper.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 eetlepels hoisinsaus
2 theelepels vijf kruidenpoeder
3 eetlepels lichte sojasaus
2 eetlepels droge sherry
2 eetlepels suiker
4 schouderkarbonades