Rijstschotel met eieren
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C . Römertopf 10 min. in bak ruim koud water zetten. In pan 2 el ghee verhitten en ui fruiten. Rijst erdoor roeren, 2 min. meebakken, daarna 250 ml water toevoegen. Rijst 5 min. zachtjes koken. In wok rest van ghee verhitten en kaneel kardemom en gember 1 min. fruiten. Currypasta, tomaat en tuinerwten toevoegen en 3 min. roerbakken. Yoghurt, 250 ml water en 1/2 tl zout toevoegen en groenten nog 3 min. koken. Römertopf uit water nemen, helft van rijstmengsel erin scheppen en gladstrijken. Rozijnen en groenten (incl. vocht) erover verdelen. Afdekken met rest van rijstmengsel. Römertopf sluiten en gerecht in oven in ca. 45 min. gaar laten worden. Intussen eieren in 8 min. hard koken, koud laten schrikken en pellen. Eieren in vieren snijden. Voor serveren kaneelstokje verwijderen en gerecht garneren met eieren. Lekker met tomatensalade met komkommer (zie recept elders op ah.nl/recepten).
Rijstschotel met eieren
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
30 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C . Römertopf 10 min. in bak ruim koud water zetten. In pan 2 el ghee verhitten en ui fruiten. Rijst erdoor roeren, 2 min. meebakken, daarna 250 ml water toevoegen. Rijst 5 min. zachtjes koken. In wok rest van ghee verhitten en kaneel kardemom en gember 1 min. fruiten. Currypasta, tomaat en tuinerwten toevoegen en 3 min. roerbakken. Yoghurt, 250 ml water en 1/2 tl zout toevoegen en groenten nog 3 min. koken. Römertopf uit water nemen, helft van rijstmengsel erin scheppen en gladstrijken. Rozijnen en groenten (incl. vocht) erover verdelen. Afdekken met rest van rijstmengsel. Römertopf sluiten en gerecht in oven in ca. 45 min. gaar laten worden. Intussen eieren in 8 min. hard koken, koud laten schrikken en pellen. Eieren in vieren snijden. Voor serveren kaneelstokje verwijderen en gerecht garneren met eieren. Lekker met tomatensalade met komkommer (zie recept elders op ah.nl/recepten).
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 el ghee
3 uien
300 g basmatirijst
1 kaneelstokje
1 tl gemalen kardemom (specerijen)
1 tl verse gemberwortel
½ el milde Indiase currypasta
3 tomaten
150 g tuinerwten
75 ml volle yoghurt
50 g rozijnen
4 eieren
Dit heb je nodig
römertopf of ovenschaal met deksel (inhoud 2 liter)