Mangotaart
Aan de slag
Maal de amandelen in de keukenmachine fijn en schep ze in een kom. Zeef de bloem en een mespunt zout boven de kom. Meng 75 g basterdsuiker erdoor. Voeg de boter toe en kneed vlug met koele handen tot kruimels. Splits 1 ei, voeg de eidooier toe en kneed snel tot een soepel deeg. Voeg een beetje ijskoud water toe als het te droog is. Vorm een bal van het deeg, bedek met vershoudfolie en zet 1 uur in de koelkast.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een lap van ca. 32 cm Ø. Bekleed er de springvorm mee. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet de vorm 30 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Bedek de taartbodem met aluminiumfolie en strooi de bonen of linzen erop. Bak de bodem 15 min. in het midden van de oven. Verwijder de bonen en de folie en bak de bodem nog 5 min. Verlaag de temperatuur van de oven naar 170 °C.
Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Roer in een kom de rest van de suiker, de slagroom, het limoenrasp en het sap door elkaar. Mix vervolgens de resterende 3 eieren erdoor. Schenk het beslag in de taartbodem en bak de taart nog ca. 30 min. in het midden van de oven, totdat de vulling gestold is. Laat de taart in ca. 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur en zet minstens 1 uur in de koelkast.
Snijd met een dunschiller de mango's in lange dunne plakken. Verdeel de mangoplakken in krullen over de taart.
Blind bakken
Instructievideo - 00:50 min.
Mangotaart
nagerecht
null porties
470 kcal
40 min. bereiden
290 min. wachten
Aan de slag
Maal de amandelen in de keukenmachine fijn en schep ze in een kom. Zeef de bloem en een mespunt zout boven de kom. Meng 75 g basterdsuiker erdoor. Voeg de boter toe en kneed vlug met koele handen tot kruimels. Splits 1 ei, voeg de eidooier toe en kneed snel tot een soepel deeg. Voeg een beetje ijskoud water toe als het te droog is. Vorm een bal van het deeg, bedek met vershoudfolie en zet 1 uur in de koelkast.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een lap van ca. 32 cm Ø. Bekleed er de springvorm mee. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet de vorm 30 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Bedek de taartbodem met aluminiumfolie en strooi de bonen of linzen erop. Bak de bodem 15 min. in het midden van de oven. Verwijder de bonen en de folie en bak de bodem nog 5 min. Verlaag de temperatuur van de oven naar 170 °C.
Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Roer in een kom de rest van de suiker, de slagroom, het limoenrasp en het sap door elkaar. Mix vervolgens de resterende 3 eieren erdoor. Schenk het beslag in de taartbodem en bak de taart nog ca. 30 min. in het midden van de oven, totdat de vulling gestold is. Laat de taart in ca. 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur en zet minstens 1 uur in de koelkast.
Snijd met een dunschiller de mango's in lange dunne plakken. Verdeel de mangoplakken in krullen over de taart.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 bakje garneeramandelen
200 g bloem
175 g witte basterdsuiker
100 g koude boter
4 eieren
1 pak gedroogde linzen
1 limoen
1 beker slagroom
2 rijpe mango's
Dit heb je nodig
bakpapier, keukenmachine, springvorm (doorsnede 26 cm)