Kipfilet in yoghurt
Mmmm gegrilde kip, en dat óók nog met een fris sausje vol smaakmakers.
Aan de slag
Snijd de knoflook en rode peper fijn. Pers de limoen uit boven in kom. Meng de yoghurt, de knoflook, de peper, het komijnzaad, de gembersiroop, het limoensap en 3 el olie in de kom. Breng eventueel op smaak met zout.
Snijd de kipfilet in dunne plakken. Schep de kipfilet door het mengsel in de kom. Laat afgedekt in de koelkast minstens 1 min. marineren.
Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken. Verhit de grillpan en gril de courgetteplakken 3 min. Keer halverwege. Halveer de tomaten en bestrijk de snijvlakken met 1/2 el olie.Leg de tomaten met het snijvlak naar beneden in de pan en gril 3 min.
Neem de kip uit de yoghurtmarinade en gril de stukken in 8 min. gaar. Keer halverwege.
Verhit de rest van de olie in een pan en bak de amandelen al roerend 2 min. Snijd de dille fijn. Doe de kip op een bord en bestrooi met de amandelen en de dille. Serveer met de groenten. Lekker met rijst.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Kipfilet in yoghurt
Mmmm gegrilde kip, en dat óók nog met een fris sausje vol smaakmakers.
hoofdgerecht
null personen
325 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Snijd de knoflook en rode peper fijn. Pers de limoen uit boven in kom. Meng de yoghurt, de knoflook, de peper, het komijnzaad, de gembersiroop, het limoensap en 3 el olie in de kom. Breng eventueel op smaak met zout.
Snijd de kipfilet in dunne plakken. Schep de kipfilet door het mengsel in de kom. Laat afgedekt in de koelkast minstens 1 min. marineren.
Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken. Verhit de grillpan en gril de courgetteplakken 3 min. Keer halverwege. Halveer de tomaten en bestrijk de snijvlakken met 1/2 el olie.Leg de tomaten met het snijvlak naar beneden in de pan en gril 3 min.
Neem de kip uit de yoghurtmarinade en gril de stukken in 8 min. gaar. Keer halverwege.
Verhit de rest van de olie in een pan en bak de amandelen al roerend 2 min. Snijd de dille fijn. Doe de kip op een bord en bestrooi met de amandelen en de dille. Serveer met de groenten. Lekker met rijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
1 rode peper
250 g Griekse yoghurt
2 tl gemalen komijn
1 el gembersiroop
1 limoen
4 el traditionele olijfolie
600 g kipfilet
1 courgette
4 el tomaten
3 el verse dille
30 g ongebrande amandelen