Curry van kip en wortel
bewaar
bewaar

Curry van kip en wortel

30 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang het kookvocht op. Schep de rozijnen erdoor en laat de rijst met de deksel op de pan van het vuur af volgens de aanwijzingen op de verpakking garen. Kook ondertussen de peen 10 min. Verhit de olie in een wok en bak de ui in 5 min goudbruin. Dep de kipfilet droog. Schep de ui uit de pan en bak de kipfilet in het bakvet in 5 min. goudbruin en gaar. Voeg de ui en het kerriepoeder toe en roerbak 1 min. Draai het vuur laag. Roer de kokosmelk en 150 ml kookvocht van de rijst erdoor en breng al roerend tegen de kook aan. Schep de wortels erbij en stoof het gerecht op laag vuur nog 10 min. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de curry van kip en wortel met de gele rozijnenrijst.

algemeenU kunt de curry van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast ? dan blijft hij twee dagen goed. Verwarm 10 min. op middelhoog vuur.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Curry van kip en wortel

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig