Andijviesalade
Andijviesalade? Ja hoor! Laat je verrassen van deze verrassende salade met knapperige andijvie die fijn combineert met het zout van uitgebakken spekjes en friszoete appel en een dressing van mosterd en honing.
15 min. bereiden
8 ingrediënten
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder boter of olie en bak de spekreepjes in 6 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd ondertussen de appel en augurk in blokjes van 1 cm. en snipper de ui. Klop 2 el vocht van de augurken (per 4 personen), mosterd, honing en olijfolie tot een dressing. Meng de dressing door de andijvie en masseer met schone handen tot de andijvie iets zachter wordt. Meng de spekjes, appel, augurk en ui erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vinaigrette maken
Instructievideo - 00:34 min.
Andijviesalade
Andijviesalade? Ja hoor! Laat je verrassen van deze verrassende salade met knapperige andijvie die fijn combineert met het zout van uitgebakken spekjes en friszoete appel en een dressing van mosterd en honing.
bijgerecht
null personen
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder boter of olie en bak de spekreepjes in 6 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd ondertussen de appel en augurk in blokjes van 1 cm. en snipper de ui. Klop 2 el vocht van de augurken (per 4 personen), mosterd, honing en olijfolie tot een dressing. Meng de dressing door de andijvie en masseer met schone handen tot de andijvie iets zachter wordt. Meng de spekjes, appel, augurk en ui erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
100 g gerookte spekreepjes
1 friszoete appel
100 g zoetzure augurken
1 kleine rode ui
1 el grove mosterd
1 tl vloeibare honing
2 el extra vierge olijfolie
400 g koelverse gesneden andijvie