Andijviesalade
bewaar
bewaar

Andijviesalade

Andijviesalade? Ja hoor! Laat je verrassen van deze verrassende salade met knapperige andijvie die fijn combineert met het zout van uitgebakken spekjes en friszoete appel en een dressing van mosterd en honing.

15 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Verhit een koekenpan zonder boter of olie en bak de spekreepjes in 6 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

Snijd ondertussen de appel en augurk in blokjes van 1 cm. en snipper de ui. Klop 2 el vocht van de augurken (per 4 personen), mosterd, honing en olijfolie tot een dressing. Meng de dressing door de andijvie en masseer met schone handen tot de andijvie iets zachter wordt. Meng de spekjes, appel, augurk en ui erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietipLekker met blauwe kaas zoals Danish blue.
algemeenEet er voor een volwaardige maaltijd gebakken aardappels en kipfilet bij. Of meng wat linzen door de salade en eet brood erbij voor de koolhydraten.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Vinaigrette maken

Instructievideo - 00:34 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Andijviesalade

Andijviesalade? Ja hoor! Laat je verrassen van deze verrassende salade met knapperige andijvie die fijn combineert met het zout van uitgebakken spekjes en friszoete appel en een dressing van mosterd en honing.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig