Salade geitenkaas met druiven
Deze salade heeft het allemaal: knapperige noten, friszoete dressing en smeuïge kaas.
Aan de slag
Verwarm de ovengrill voor. Rooster de walnoten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Klop met een garde ¾ van de olie, azijn, mosterd en honing tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de ui in dunne ringen. Meng de vinaigrette met de druiven, sla en ui.
Leg de geitenkaas op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de rest van de olie. Schuif de bakplaat 8 cm onder de grill. Laat in ca. 4 min. zacht en lichtbruin worden.
Verdeel de salade over borden en leg op elk bord 3 plakjes geitenkaas. Schenk de honing erover en bestrooi met de walnoten.
Vinaigrette maken
Instructievideo - 00:34 min.
Salade geitenkaas met druiven
Deze salade heeft het allemaal: knapperige noten, friszoete dressing en smeuïge kaas.
hoofdgerecht
null personen
370 kcal
20 min. bereiden
4 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de ovengrill voor. Rooster de walnoten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Klop met een garde ¾ van de olie, azijn, mosterd en honing tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de ui in dunne ringen. Meng de vinaigrette met de druiven, sla en ui.
Leg de geitenkaas op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de rest van de olie. Schuif de bakplaat 8 cm onder de grill. Laat in ca. 4 min. zacht en lichtbruin worden.
Verdeel de salade over borden en leg op elk bord 3 plakjes geitenkaas. Schenk de honing erover en bestrooi met de walnoten.
combinatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
3 el ongebrande walnoten
4 el traditionele olijfolie
1 el rodewijnazijn
1 tl Franse mosterd
2 el vloeibare honing
1 rode ui
250 g pitloze rode druiven
150 g rucolaslamelange
200 g geitenkaas schijfjes
Dit heb je nodig
bakpapier