Rösti basisrecept
Aan de slag
Klop in een kom het ei met peper en zout los. Schil de aardappelen en rasp in de keukenmachine of op een blokrasp. Meng ze direct door het losgeklopte ei.
Verhit de boter in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag. Schep het aardappelmengsel in de pan en druk het met de achterkant van een spatel goed aan. Bak de koek op een middelhoog vuur ca. 7 min.
Laat de rösti uit de pan op een groot deksel glijden. Leg de koekenpan over de koek en keer ze samen. Bak de andere kant nog ca. 3 min. Laat de rösti op een bord glijden en snijd hem in punten.
Rösti basisrecept
bijgerecht
null personen
170 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Klop in een kom het ei met peper en zout los. Schil de aardappelen en rasp in de keukenmachine of op een blokrasp. Meng ze direct door het losgeklopte ei.
Verhit de boter in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag. Schep het aardappelmengsel in de pan en druk het met de achterkant van een spatel goed aan. Bak de koek op een middelhoog vuur ca. 7 min.
Laat de rösti uit de pan op een groot deksel glijden. Leg de koekenpan over de koek en keer ze samen. Bak de andere kant nog ca. 3 min. Laat de rösti op een bord glijden en snijd hem in punten.
combinatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 middelgroot ei
500 g iets kruimige aardappelen
25 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
keukenmachine