Spinaziecappuccino met gorgonzola
Aan de slag
Smelt de boter in een pan, schep de spinazie erdoor en smoor de groente zonder deksel zachtjes 5 minuten. Voeg de bouillon en melk toe en laat de soep nog ca. 10 minuten zachtjes koken. Roer de gorgonzola door de soep en laat de kaas smelten.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
Klop de slagroom bijna stijf.
Schep de soep in 4 warme koffiekoppen en schep er een lepel slagroom op. Strooi er wat Parmezaanse kaas over.
Spinaziecappuccino met gorgonzola
voorgerecht
null personen
190 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Smelt de boter in een pan, schep de spinazie erdoor en smoor de groente zonder deksel zachtjes 5 minuten. Voeg de bouillon en melk toe en laat de soep nog ca. 10 minuten zachtjes koken. Roer de gorgonzola door de soep en laat de kaas smelten.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
Klop de slagroom bijna stijf.
Schep de soep in 4 warme koffiekoppen en schep er een lepel slagroom op. Strooi er wat Parmezaanse kaas over.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
15 g boter
200 g panklare spinazie
250 ml kippenbouillon
100 ml melk
50 g Gorgonzola
100 ml slagroom
2 el Parmezaanse kaas
Dit heb je nodig
staafmixer