Frambozenjam met munt
Aan de slag
Maak de vruchten schoon en prak ze met een vork fijn. Rasp de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit.
Schep in een ruime pan de stukjes fruit, reepjes schil, sap en suiker door elkaar en breng alles heel langzaam aan de kook. Roer zodra het mengsel kookt alles goed door en neem de pan van het vuur. Schep eventueel schuim met een natte schuimspaan van de jam. Leg, als het mengsel is afgekoeld, een stukje bakpapier op het fruit en laat de pan zo een nacht staan.
Breng de volgende dag alles weer aan de kook en kook de jam 10 minuten goed door. Roer af en toe. Schep de munt door de jam. Schenk de jam in jampotten en sluit ze. Laat de potten 15 minuten staan, zet ze daarna 5 minuten op de kop. Keer de potten weer en laat ze afkoelen. Bewaar de jam 4 weken op een donkere plek om de smaken te laten intrekken.
Frambozenjam met munt
bijgerecht
null porties
980 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Maak de vruchten schoon en prak ze met een vork fijn. Rasp de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit.
Schep in een ruime pan de stukjes fruit, reepjes schil, sap en suiker door elkaar en breng alles heel langzaam aan de kook. Roer zodra het mengsel kookt alles goed door en neem de pan van het vuur. Schep eventueel schuim met een natte schuimspaan van de jam. Leg, als het mengsel is afgekoeld, een stukje bakpapier op het fruit en laat de pan zo een nacht staan.
Breng de volgende dag alles weer aan de kook en kook de jam 10 minuten goed door. Roer af en toe. Schep de munt door de jam. Schenk de jam in jampotten en sluit ze. Laat de potten 15 minuten staan, zet ze daarna 5 minuten op de kop. Keer de potten weer en laat ze afkoelen. Bewaar de jam 4 weken op een donkere plek om de smaken te laten intrekken.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
500 g frambozen
450 g suiker
½ citroen
2 el munt
Dit heb je nodig
2 jampotten met deksel, schoongemaakt