Kaasfondue van Jiska
Aan de slag
Schenk de wijn in de caquelon of schaal, houd 50 ml achter. Roer met een garde de roomkaas door de wijn in de caquelon of schaal en breng op laag vuur aan de kook. Laat 4 min. zachtjes koken.
Snijd de plakken kaas in stukjes. Doe met de boerenkaas en de strooikaas in de pan en laat op heel laag vuur al roerend smelten. Meng de achtergehouden wijn met de maizena en schenk dit in de pan als de kaas gesmolten is. Blijf roeren tot er een gebonden fondue ontstaat. Schil de bleekselderij in de lengte met een dunschiller en snijd in stukken van 5 cm.
Breng de fondue op smaak met flink wat 4 seizoenenpeper. Serveer met het stokbrood en de bleekselderij.
Kaasfondue van Jiska
hoofdgerecht
null personen
830 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schenk de wijn in de caquelon of schaal, houd 50 ml achter. Roer met een garde de roomkaas door de wijn in de caquelon of schaal en breng op laag vuur aan de kook. Laat 4 min. zachtjes koken.
Snijd de plakken kaas in stukjes. Doe met de boerenkaas en de strooikaas in de pan en laat op heel laag vuur al roerend smelten. Meng de achtergehouden wijn met de maizena en schenk dit in de pan als de kaas gesmolten is. Blijf roeren tot er een gebonden fondue ontstaat. Schil de bleekselderij in de lengte met een dunschiller en snijd in stukken van 5 cm.
Breng de fondue op smaak met flink wat 4 seizoenenpeper. Serveer met het stokbrood en de bleekselderij.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
½ fles droge witte wijn
1 bakje verse roomkaas
1 pakje plakken kaas
300 g extra belegen boerenkaas
½ doosje Zwitserse strooikaas
2 el maizena
1 struik bleekselderij
0 4 seizoenen peper
1 stokbrood
Dit heb je nodig
caquelon (kaasfonduepan)