Curry van bloemkool, aardappelen en eieren
Aan de slag
Schil en snijd de aardappelen in vieren. Kook de aardappelen in water met wat zout 10 min. Kook ondertussen de eieren 7 min., laat schrikken onder koud water en pel ze. Maak rondom in de lengte 4 dunne inkepingen. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes en kook de bloemkool 5 min. Verhit de olie in een wok en bak de aardappelen in 10 min. bruin en gaar. Snipper de ui grof en voeg na 7 min. toe. Schep de bloemkool en de eieren erbij, voeg de kerriesaus toe en meng goed.
Dek de wok af en gaar het gerecht op laag vuur 5 min. Snijd de koriander grof. Haal de wok van het vuur en schep bijna alle koriander erdoor. Verdeel de rijst over borden en schep de curry erbij. Bestrooi met de rest van de koriander.
Ei koken
Instructievideo - 01:51 min.
Curry van bloemkool, aardappelen en eieren
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil en snijd de aardappelen in vieren. Kook de aardappelen in water met wat zout 10 min. Kook ondertussen de eieren 7 min., laat schrikken onder koud water en pel ze. Maak rondom in de lengte 4 dunne inkepingen. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes en kook de bloemkool 5 min. Verhit de olie in een wok en bak de aardappelen in 10 min. bruin en gaar. Snipper de ui grof en voeg na 7 min. toe. Schep de bloemkool en de eieren erbij, voeg de kerriesaus toe en meng goed.
Dek de wok af en gaar het gerecht op laag vuur 5 min. Snijd de koriander grof. Haal de wok van het vuur en schep bijna alle koriander erdoor. Verdeel de rijst over borden en schep de curry erbij. Bestrooi met de rest van de koriander.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
450 g vastkokende aardappelen
6 middelgrote eieren
200 g basmatirijst
600 g bloemkool
3 el traditionele olijfolie
1 ui
400 ml kerriesaus
15 g verse koriander