Broccoli-courgettesoep
Maak in twintig minuten deze verse broccoli-courgettesoep. Ideaal voor een groenterijke lunch.
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de courgette in blokjes. Snijd de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in plakjes.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de courgette toe en bak 5 min. mee. Voeg de broccoli, water en de bouillontabletten toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 8 min. zacht koken.
Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Broccoli-courgettesoep
Instructievideo - 00:20 min.
Broccoli-courgettesoep
Maak in twintig minuten deze verse broccoli-courgettesoep. Ideaal voor een groenterijke lunch.
hoofdgerecht
null personen
135 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de courgette in blokjes. Snijd de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in plakjes.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. op laag vuur. Voeg de courgette toe en bak 5 min. mee. Voeg de broccoli, water en de bouillontabletten toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 8 min. zacht koken.
Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
bewaartip:
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 rode ui
1 courgette
500 g broccoli
2 el milde olijfolie
750 ml kraanwater
2 tuinkruidenbouillontabletten
Dit heb je nodig
staafmixer