Quesadilla met gehakt
bewaar
bewaar

Quesadilla met gehakt

De letterlijke vertaling van quesadilla is: kaasdingetje. Daar kunnen we wel wat mee, met kaasdingen. Aanvullen met gehakt bijvoorbeeld met een kruidige specerijenmix.

25 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 75 °C. Snijd de tomaten in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de bosui in ringetjes. Meng het gehakt met het paneermeel, de kruiden, bosui, stukjes tomaat en breng op smaak met peper en eventueel zout. Zorg ervoor dat het kruimelig blijft.

Bestrijk de helft van de tortilla's met de olie en leg deze met de oliekant naar beneden op een plank. Strooi de helft van de kaas op de tortilla's. Strooi het gehakt erop en strooi de rest van de kaas erop. Leg de andere tortilla's bovenop en druk het geheel aan. Bestrijk de tortilla dun met olie.

Zet een ruime koekenpan op het vuur. Leg er een quesadilla in en leg een deksel (die kleiner is dan de pan!) op de quesadilla. Bak de quesadilla op een laag vuur 8 min. Keer hem met behulp van de deksel en bak de andere kant 5 min. Houd de quesadilla in de oven warm en bak de tweede quesadilla (of gebruik 2 koekenpannen en bak ze tegelijkertijd). Snijd de quesadillas elk in 4 stukken en verdeel ze over de borden.

combinatietipLekker met een salade van ijsbergsla, mais, tomaatjes, komkommer en ui.
vegatip Vervang het gehakt voor AH Vegan rulstukjes.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Quesadilla met gehakt

De letterlijke vertaling van quesadilla is: kaasdingetje. Daar kunnen we wel wat mee, met kaasdingen. Aanvullen met gehakt bijvoorbeeld met een kruidige specerijenmix.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig