Poffertjes met gebakken kaneelappeltjes
Aan de slag
Snijd de appels in parten. Verhit 25 g boter in een koekenpan. Voeg de appel, kaneel, 1 el poedersuiker en de rozijnen toe. Bak de appel in ca. 5-8 min. gaar en goudbruin. Schep regelmatig om.
Schenk de melk in een beslagkom. Voeg het bakmeel, het ei en 1 mespunt zout toe en klop met een mixer tot een glad beslag. Voeg de olie toe.
Verhit de poffertjespan, bestrijk de kuiltjes met boter en schep het beslag erin. Bak de poffertjes tot de bovenkant net niet gestold en de onderkant goudbruin is. Keer ze met een vork en bak nog 1 min. Herhaal tot het beslag op is. Houd de poffertjes warm onder aluminiumfolie of een deksel. Serveer met de rest van de boter en de poedersuiker.
Poffertjes met gebakken kaneelappeltjes
nagerecht
null personen
545 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de appels in parten. Verhit 25 g boter in een koekenpan. Voeg de appel, kaneel, 1 el poedersuiker en de rozijnen toe. Bak de appel in ca. 5-8 min. gaar en goudbruin. Schep regelmatig om.
Schenk de melk in een beslagkom. Voeg het bakmeel, het ei en 1 mespunt zout toe en klop met een mixer tot een glad beslag. Voeg de olie toe.
Verhit de poffertjespan, bestrijk de kuiltjes met boter en schep het beslag erin. Bak de poffertjes tot de bovenkant net niet gestold en de onderkant goudbruin is. Keer ze met een vork en bak nog 1 min. Herhaal tot het beslag op is. Houd de poffertjes warm onder aluminiumfolie of een deksel. Serveer met de rest van de boter en de poedersuiker.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
3 appels
100 g boter
1 tl kaneel
5 el poedersuiker
75 g rozijnen
300 ml halfvolle melk
150 g zelfrijzend bakmeel
1 ei
1 el olie
Dit heb je nodig
poffertjespan