Bleekselderij met komkommer
Voor deze makkelijke en snelle salade heb je geen oven of fornuis nodig.
Aan de slag
Verwijder de stronk van de bleekselderij en schil de stengels met een dunschiller. Snijd de stengels in dunne boogjes. Halveer de komkommer in de lengte en schep met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommerhelften in plakjes. Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Klop in een kom de mosterd, azijn en olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de bleekselderij, komkommer en appel toe en schep om.
Vinaigrette maken
Instructievideo - 00:34 min.
Bleekselderij met komkommer
Voor deze makkelijke en snelle salade heb je geen oven of fornuis nodig.
bijgerecht
null personen
170 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de stronk van de bleekselderij en schil de stengels met een dunschiller. Snijd de stengels in dunne boogjes. Halveer de komkommer in de lengte en schep met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommerhelften in plakjes. Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Klop in een kom de mosterd, azijn en olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de bleekselderij, komkommer en appel toe en schep om.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 struik bleekselderij
1 komkommer
1 jazz-appel
1 el grove mosterd
1 el rodewijnazijn
4 el extra vierge olijfolie