Zalm-ricottataart
Goudbruin met een krokante korst.
Aan de slag
Verwarm de oven voor 200 °C. Laat de zalm goed uitlekken. Snijd de majoraan fijn. Roer in een kom de ricotta los met de helft van de eieren en roer de majoraan en citroenpeper erdoor. Snijd de tomaat in blokjes. Verdeel de uitgelekte zalm in kleine stukjes. Schep de zalm en de tomaten luchtig door de ricotta.
Spreid de plak bladerdeeg uit op de met bakpapier beklede bakplaat. Schep de vulling op de helft van het deeg en houd een rand van ca. 2 cm vrij. Klop de rest van de eieren los. Bestrijk de vrijgehouden rand met ei en sla het deeg over de vulling. Druk de randen goed aan. Bestrijk de bovenkant met ei.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de taart in ca. 20 min. gaar en goudbruin.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Zalm-ricottataart
Goudbruin met een krokante korst.
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor 200 °C. Laat de zalm goed uitlekken. Snijd de majoraan fijn. Roer in een kom de ricotta los met de helft van de eieren en roer de majoraan en citroenpeper erdoor. Snijd de tomaat in blokjes. Verdeel de uitgelekte zalm in kleine stukjes. Schep de zalm en de tomaten luchtig door de ricotta.
Spreid de plak bladerdeeg uit op de met bakpapier beklede bakplaat. Schep de vulling op de helft van het deeg en houd een rand van ca. 2 cm vrij. Klop de rest van de eieren los. Bestrijk de vrijgehouden rand met ei en sla het deeg over de vulling. Druk de randen goed aan. Bestrijk de bovenkant met ei.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de taart in ca. 20 min. gaar en goudbruin.
combinatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
418 g roze zalm in blik
1½ el verse majoraan
250 g ricotta
2 middelgrote eieren
1 mespunt citroenpeper
4 Tasty Tom trostomaten
1 koelvers quiche bladerdeeg
Dit heb je nodig
bakpapier