Pasta met garnalen en knoflook
Garnalen, knoflook en tomaat: dit trio máákt dit pastagerecht.
Aan de slag
Ontdooi en pel de garnalen en ontdoe ze van het darmkanaal. Snijd de knoflook fijn. Snijd de zongedroogde tomaten grof. Rasp de gele schil van de citroen.
Kook de tagliatelle al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar 100 ml kookvocht (per 4 personen).
Verhit ondertussen olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen, knoflook en zongedroogde tomaten al omscheppend 2 min. Voeg de wijn toe en laat in 2 min. voor de helft inkoken. Pluk de blaadjes van het basilicum.
Voeg de tomatenpuree en het citroenrasp toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de pasta, basilicum en het kookvocht door de garnalen. Snijd de citroen in kwarten en serveer erbij.
Garnalen pellen
Instructievideo - 00:36 min.
Pasta met garnalen en knoflook
Garnalen, knoflook en tomaat: dit trio máákt dit pastagerecht.
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Ontdooi en pel de garnalen en ontdoe ze van het darmkanaal. Snijd de knoflook fijn. Snijd de zongedroogde tomaten grof. Rasp de gele schil van de citroen.
Kook de tagliatelle al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar 100 ml kookvocht (per 4 personen).
Verhit ondertussen olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen, knoflook en zongedroogde tomaten al omscheppend 2 min. Voeg de wijn toe en laat in 2 min. voor de helft inkoken. Pluk de blaadjes van het basilicum.
Voeg de tomatenpuree en het citroenrasp toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de pasta, basilicum en het kookvocht door de garnalen. Snijd de citroen in kwarten en serveer erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
450 g diepvries reuzengarnalen
3 tenen knoflook
5 semi-zongedroogde tomaten
1 biologische citroen
300 g tagliatelle
3 el traditionele olijfolie
125 ml droge witte wijn
15 g verse basilicum
70 g tomaten-groentepuree in tube