Pasta met garnalen en knoflook
bewaar
bewaar

Pasta met garnalen en knoflook

Garnalen, knoflook en tomaat: dit trio máákt dit pastagerecht.

20 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Ontdooi en pel de garnalen en ontdoe ze van het darmkanaal. Snijd de knoflook fijn. Snijd de zongedroogde tomaten grof. Rasp de gele schil van de citroen.

Kook de tagliatelle al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar 100 ml kookvocht (per 4 personen).

Verhit ondertussen olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen, knoflook en zongedroogde tomaten al omscheppend 2 min. Voeg de wijn toe en laat in 2 min. voor de helft inkoken. Pluk de blaadjes van het basilicum.

Voeg de tomatenpuree en het citroenrasp toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de pasta, basilicum en het kookvocht door de garnalen. Snijd de citroen in kwarten en serveer erbij.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Garnalen pellen

Instructievideo - 00:36 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pasta met garnalen en knoflook

Garnalen, knoflook en tomaat: dit trio máákt dit pastagerecht.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig