Raapstelenstamppot met katenspek en bosui
Een romige stamppot met dé groente van het voorjaar. De hartige smaak van spek past er heel goed bij.
Aan de slag
Snijd de worteltjes van de raapstelen. Was de raapstelen, sla droog en snijd in reepjes. Breng een 1/2 liter water aan de kook. Maak de bosuitjes schoon en snijd in dunne ringetjes.
Snijd de katenspek in reepjes. Verwarm al omscheppend de katenspek in een droge koekenpan.
Voeg al roerend de aardappelpureepoeder aan kokend water toe. Blijven roeren tot er een smeuïge puree ontstaat. Roer de roomkaas en de spek door de puree. Schep de raapstelen en bosui erdoor.
Verwarm al roerend de stamppot zachtjes. Breng op smaak met peper.
Raapstelenstamppot met katenspek en bosui
Een romige stamppot met dé groente van het voorjaar. De hartige smaak van spek past er heel goed bij.
hoofdgerecht
null personen
335 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de worteltjes van de raapstelen. Was de raapstelen, sla droog en snijd in reepjes. Breng een 1/2 liter water aan de kook. Maak de bosuitjes schoon en snijd in dunne ringetjes.
Snijd de katenspek in reepjes. Verwarm al omscheppend de katenspek in een droge koekenpan.
Voeg al roerend de aardappelpureepoeder aan kokend water toe. Blijven roeren tot er een smeuïge puree ontstaat. Roer de roomkaas en de spek door de puree. Schep de raapstelen en bosui erdoor.
Verwarm al roerend de stamppot zachtjes. Breng op smaak met peper.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
400 g raapstelen
3 bosuien
150 g katenspek
230 g Maggi aardappelpuree à la minute voor stamppot
125 g kruiden-knoflookroomkaas