Gepocheerde maïskip met vanillesaus
Aan de slag
Vanillestokjes inkerven en vanille met scherp mesje eruit schrapen. Sjalotje pellen en fijnsnipperen. Knoflook pellen. In pan sjalotje, knoflook, fond, selderij, vanillerasp en -stokje aan de kook brengen. Fond ca. 5 minuten op laag vuur afgedekt laten trekken. Fond boven andere pan zeven. Vanillestokje bewaren. Kippenborsten dun bestrooien met zout en peper. Fond aan de kook brengen en kip in ca. 12 minuten pocheren, halverwege keren. Kip uit fond halen, in aluminiumfolie wikkelen en laten rusten. Wijn aan fond toevoegen en aan de kook brengen. Saus op hoog vuur in ca. 5 minuten tot 1 dl laten inkoken. Intussen in kommetje boter en bloem goed mengen en in stukjes verdelen. Blokjes boter al roerend aan saus toevoegen, zodat licht gebonden saus ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. Saus over twee warme borden verdelen. Kip schuin in plakken snijden en in saus leggen. Garneren met vanillestokje. Serveren met rösti en broccoli.
Gepocheerde maïskip met vanillesaus
hoofdgerecht
null personen
250 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Vanillestokjes inkerven en vanille met scherp mesje eruit schrapen. Sjalotje pellen en fijnsnipperen. Knoflook pellen. In pan sjalotje, knoflook, fond, selderij, vanillerasp en -stokje aan de kook brengen. Fond ca. 5 minuten op laag vuur afgedekt laten trekken. Fond boven andere pan zeven. Vanillestokje bewaren. Kippenborsten dun bestrooien met zout en peper. Fond aan de kook brengen en kip in ca. 12 minuten pocheren, halverwege keren. Kip uit fond halen, in aluminiumfolie wikkelen en laten rusten. Wijn aan fond toevoegen en aan de kook brengen. Saus op hoog vuur in ca. 5 minuten tot 1 dl laten inkoken. Intussen in kommetje boter en bloem goed mengen en in stukjes verdelen. Blokjes boter al roerend aan saus toevoegen, zodat licht gebonden saus ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. Saus over twee warme borden verdelen. Kip schuin in plakken snijden en in saus leggen. Garneren met vanillestokje. Serveren met rösti en broccoli.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 vanillestokjes
1 sjalotje
1 teentje knoflook
3 takjes selderij
½ pot gevogeltefond
0 zout
0 witte peper
2 maïskipfilets
50 ml lichte rode wijn
1 eetlepel boter of margarine
1 eetlepel bloem
Dit heb je nodig
aluminiumfolie