Koolvis met dillesaus
Aan de slag
Kook de ongeschilde krieltjes in water met wat zout in 20 min. gaar. Breng ondertussen de wijn in een steelpan aan de kook en laat 3 min. koken. Voeg de slagroom en 50 g boter toe en laat 6 min. inkoken. Halveer de citroen. Snijd de ene helft in partjes en pers de andere uit.
Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit de rest van de boter en bak de vis 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
Kook ondertussen de broccoli in 5 min. beetgaar. Breng de wijn-roomsaus op smaak met het citroensap, de dille, peper en zout. Verdeel de vis, krieltjes en broccoli over 4 borden. Schep de saus over de vis. Garneer met de partjes citroen.
Vis en vlees bakken
Instructievideo - 00:58 min.
Koolvis met dillesaus
hoofdgerecht
null personen
485 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de ongeschilde krieltjes in water met wat zout in 20 min. gaar. Breng ondertussen de wijn in een steelpan aan de kook en laat 3 min. koken. Voeg de slagroom en 50 g boter toe en laat 6 min. inkoken. Halveer de citroen. Snijd de ene helft in partjes en pers de andere uit.
Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit de rest van de boter en bak de vis 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
Kook ondertussen de broccoli in 5 min. beetgaar. Breng de wijn-roomsaus op smaak met het citroensap, de dille, peper en zout. Verdeel de vis, krieltjes en broccoli over 4 borden. Schep de saus over de vis. Garneer met de partjes citroen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 zak aardappelen
50 ml droge witte wijn
125 ml slagroom
75 g boter
1 citroen
1 pak koolvisfilet
2 x 300 g broccoli
3 tl dille vriesdroog