Runderstoof
De rozemarijn en olijven geven deze stoofschotel iets Italiaans.
Aan de slag
Verwarm de oven op 100 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅖ van de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 6 min. Bekleed de ovenschaal met de helft van het spek. Schep de ui en de knoflook erop.
Bestrooi het vlees met de bloem en breng op smaak met peper en zout. Verhit de rest van de olie in dezelfde koekenpan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin. Schenk de wijn erbij en roer de aanbaksels los. Schep het vlees en de wijn in de ovenschaal.
Snijd de naaldjes van de rozemarijn fijn. Verdeel met de augurk en de uitgelekte olijven over het vlees. Dek af met de rest van het spek. Vul aan met water, zodat alles onder staat. Laat afgedekt in ca. 5 uur gaar worden in de oven.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Runderstoof
De rozemarijn en olijven geven deze stoofschotel iets Italiaans.
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
30 min. bereiden
300 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven op 100 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅖ van de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 6 min. Bekleed de ovenschaal met de helft van het spek. Schep de ui en de knoflook erop.
Bestrooi het vlees met de bloem en breng op smaak met peper en zout. Verhit de rest van de olie in dezelfde koekenpan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin. Schenk de wijn erbij en roer de aanbaksels los. Schep het vlees en de wijn in de ovenschaal.
Snijd de naaldjes van de rozemarijn fijn. Verdeel met de augurk en de uitgelekte olijven over het vlees. Dek af met de rest van het spek. Vul aan met water, zodat alles onder staat. Laat afgedekt in ca. 5 uur gaar worden in de oven.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 uien
3 tenen knoflook
5 el traditionele olijfolie
150 g gerookt ontbijtspek
500 g sucadelappen
2 el tarwebloem
300 ml volle rode wijn
2 stuks takjes rozemarijn
165 g snackaugurken rode peper
90 g Taggia olijven
Dit heb je nodig
ovenschaal (15 x 20 cm)