Ovenschotel van koolrabi met cashewnotenkorstje
Handig én lekker: onder het korstje vind je niet alleen groente, maar ook aardappel.
Aan de slag
Schil en was de aardappelen. Kook ze in een pan met ruim water en zout in ca. 20 min. gaar. Schil en was de koolrabi. Snijd in partjes en kook in een pan met kokend water in 15 a 20 min. gaar.
Bereid in een pannetje de saus met 2 1/2 melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de crème fraîche en kaas erdoor. Verwarm in een pannetje in de magnetron de rest van de melk, niet laten koken.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Roer met de boter en warme melk de puree smeuïg. Breng op smaak met peper, nootmuskaat en eventueel zout. Vet de ovenschaal in. Verdeel de koolrabi over de bodem en schenk de saus erover.
Dek de groenten af met een laag puree. Hak of maal de cashewnoten tot fijne korrels (niet tot poeder). Meng de noten met de rest van de kaas en strooi over de puree. (Zet de schaal tot gebruik afgedekt in de koelkast
Ovenschotel van koolrabi met cashewnotenkorstje
Handig én lekker: onder het korstje vind je niet alleen groente, maar ook aardappel.
bijgerecht
null personen
540 kcal
90 min. bereiden
Aan de slag
Schil en was de aardappelen. Kook ze in een pan met ruim water en zout in ca. 20 min. gaar. Schil en was de koolrabi. Snijd in partjes en kook in een pan met kokend water in 15 a 20 min. gaar.
Bereid in een pannetje de saus met 2 1/2 melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de crème fraîche en kaas erdoor. Verwarm in een pannetje in de magnetron de rest van de melk, niet laten koken.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Roer met de boter en warme melk de puree smeuïg. Breng op smaak met peper, nootmuskaat en eventueel zout. Vet de ovenschaal in. Verdeel de koolrabi over de bodem en schenk de saus erover.
Dek de groenten af met een laag puree. Hak of maal de cashewnoten tot fijne korrels (niet tot poeder). Meng de noten met de rest van de kaas en strooi over de puree. (Zet de schaal tot gebruik afgedekt in de koelkast
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen
2 koolrabi's
1 zakje witte sauspoeder (Knorr)
2 el crème fraîche
100 g geraspte belegen Goudse kaas
350 ml halfvolle melk
25 g ongezouten roomboter
1 tl gedroogde nootmuskaat
60 g ongezouten cashewnoten
50 g geraspte Leerdammer
Dit heb je nodig
rechthoekige ovenschaal (20 x 30 cm)