Pilav van quinoa
Pilav smaak fantastisch. Maak een grote berg voor vrienden en strooi er met een gulle hand pijnboompitten over.
Aan de slag
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.
Snipper de ui en snijd de winterpeen in plakjes. Verhit de helft van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en peen 10 min. Snijd de kip in reepjes. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de kip in 5 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de ui, peen, krenten en in delen de spinazie toe en bak nog 2 min.
Voeg de quinoa toe en schep om tot de spinazie iets is geslonken. Breng op smaak met peper en zout en schep de pijnboompitten erdoor.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Pilav van quinoa
Pilav smaak fantastisch. Maak een grote berg voor vrienden en strooi er met een gulle hand pijnboompitten over.
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.
Snipper de ui en snijd de winterpeen in plakjes. Verhit de helft van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en peen 10 min. Snijd de kip in reepjes. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de kip in 5 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de ui, peen, krenten en in delen de spinazie toe en bak nog 2 min.
Voeg de quinoa toe en schep om tot de spinazie iets is geslonken. Breng op smaak met peper en zout en schep de pijnboompitten erdoor.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
275 g quinoa
2 el pijnboompitten
1 rode ui
250 g winterpeen
2 el traditionele olijfolie
300 g kipfilet
3 el krenten
300 g verse bladspinazie