Zalmloempia's
bewaar
bewaar

Zalmloempia's

30 min. bereiden / 15 min. wachten

13 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Doe in een kommetje en voeg de oester- en sojasaus toe.

Schil en rasp de gember, voeg toe aan het sesamzaad en meng.

Snijd de wortelen in dunne plakjes. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de wortel, bosui, ui en taugé 3 min. Voeg na 1 min. de saus toe.

Snijd de zalm in 4 gelijke stukken. Verhit 2 el olie en bak de zalm 2 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat afkoelen tot lauw op keukenpapier.

Leg 4 vellen filodeeg op het werkblad, bestrijk met de rest van de olie en bedek met een tweede laag vellen. Leg de zalm diagonaal op het filodeeg en verdeel de groenten erover.

Bestrooi met koriander. Klap het filodeeg aan 2 kanten over de zalm en groenten en rol verder op. Bestrijk de loempia's met het ei en bak in de oven in ca. 15 min. goudbruin.

algemeenWinnaar vis receptenwedstrijd 2012: mevrouw Ingrid van den Bosch uit Yerseke.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zalmloempia's

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig