Kroatische rizot met mosselen
bewaar
bewaar

Kroatische rizot met mosselen

25 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de helft van de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de rijst toe en roerbak 1 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg de helft van de bouillon toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen. Voeg de rest van de bouillon toe en roer door tot deze weer door de rijst is opgenomen.

Voeg de gezeefde tomaten toe, breng aan de kook en laat in ca. 12 min. op laag vuur zachtjes koken tot de rijst gaar is. Voeg de laatste 2 min. de mosselen toe en verwarm mee.

Scheur ondertussen de slablaadjes in stukken. Verdeel de sla met de rest van de ui over een schaal. Besprenkel met de olie en bestrooi met de helft van de basilicumblaadjes. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de rest van de basilicum fijn en meng door de rijst. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de rijst met de salade.

Risotto maken

Instructievideo - 04:45 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kroatische rizot met mosselen

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig